Infolinia: 22 290 21 31

Grillowany ananas z gałką lodów waniliowych

Przepis na 4 osoby
Czas przygotowania: ok 20 minut
Składniki:
  • 2 dojrzałe ananasy
  • 250 g mleka kokosowego
  • 150 g cukru bązowego
  • 250 g lodów waniliowych
  • listki mięty do ozdoby
Metoda wykonania:
  1. Ananasy obrać, wydrążyć twardy środek i pokroić w plastry o grubości ok. 1,5 cm.
  2. Do miseczki wlać mleko kokosowe, a na płaski talerz wsypać brązowy cukier.
  3. Rozgrzać grill przy metodzie bezpośredniej do temperatury ok 250 °C
  4. Każdy plaster zamoczyć w mleku kokosowym, następnie obtoczyć w cukrze i położyć na ruszcie. Piec ok. 3 minuty z każdej strony. Podawać od razu z gałką lodów waniliowych i ozdobić listkami mięty.

Zobacz także

inne posty w kategorii Przepisy

Figi po hiszpańsku z grilla

Figi z grilla po hiszpańsku

Wietnamskie popsy z krewetek z sosem z orzeszków ziemnych

Wietnamskie popsy z krewetek z sosem z orzeszków ziemnych

Grillowane galette z kurczaka po tajsku

Steki ze skorupką z kawy i chili

Ta strona wykorzystuje pliki cookies