Infolinia: 22 290 21 31
0

Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023

Zapraszamy na warsztaty z robienia pizzy na grillu, prowadzone przez najlepszego specjalistę w tej dziedzinie – Jerzego Sobieniaka.

Dowiesz się, jak wybrać odpowiednią mąkę, przygotować idealne ciasto i dodatki do pizzy, a także jak kontrolować wypiek na grillu.

Oczywiście, nie zabraknie również informacji o różnych rodzajach sera, pomidorów i wędlin, które najlepiej pasują do twojej ulubionej pizzy.

Do tego jeszcze zestaw przekąsek na bazie oryginalnych włoskich produktów. Nie przegap tej wspaniałej okazji i zapisz się już dziś! – napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

Agenda warsztatów grillowych „Pizza zwana plackiem”:

Wstęp – wprowadzenie do historii pizzy i różnych rodzajów placków w różnych kulturach

Mąka – różne rodzaje mąki (polski typ, włoski typ), moc mąki i jej wykorzystanie, jak i z czego zrobić ciasto na pizzę, kontrolowanie wypieku, przygotowanie kulki pizzy, dojrzewanie ciasta, rozkręcanie placka do wypieku

Dodatki – wybór oliwy, różne odmiany pomidorów i najlepszy sos pomidorowy do wypieku pizzy, pasta filato (mozzarella i inne rodzaje sera)

Różnice między pizzą rzymską, nowojorską i napoletaną

Wędliny i dodatki – alpejski speck, szynka crudo, system apelacji CHNP, CHOG, GTS

Anti pasti – przygotowanie zestawu przekąsek na bazie oryginalnych włoskich produktów (vitello tonnato, bruschetta, crostini, włosko francuska tapenada, ricotta sardo, grana padano, pecorino Romano)

Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023

Czas trwania: 18:00-22:00

Cena: 499 zł/ os.

Miejsce: Akademia Grillowania ul. Puławska 48, Piaseczno

Zapisz się na warsztaty-napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl

Zobacz także

inne posty w kategorii Bez kategorii

.

Wybieramy grilla i drewno do wędzenia

Karnawałowe dania z grilla – kaczka po azjatycku według Jerzego Sobieniaka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies