Zapraszamy na warsztaty z robienia pizzy na grillu, prowadzone przez najlepszego specjalistę w tej dziedzinie – Jerzego Sobieniaka.
Dowiesz się, jak wybrać odpowiednią mąkę, przygotować idealne ciasto i dodatki do pizzy, a także jak kontrolować wypiek na grillu.
Oczywiście, nie zabraknie również informacji o różnych rodzajach sera, pomidorów i wędlin, które najlepiej pasują do twojej ulubionej pizzy.
Do tego jeszcze zestaw przekąsek na bazie oryginalnych włoskich produktów. Nie przegap tej wspaniałej okazji i zapisz się już dziś! – napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl
Agenda warsztatów grillowych „Pizza zwana plackiem”:
Wstęp – wprowadzenie do historii pizzy i różnych rodzajów placków w różnych kulturach
Mąka – różne rodzaje mąki (polski typ, włoski typ), moc mąki i jej wykorzystanie, jak i z czego zrobić ciasto na pizzę, kontrolowanie wypieku, przygotowanie kulki pizzy, dojrzewanie ciasta, rozkręcanie placka do wypieku
Dodatki – wybór oliwy, różne odmiany pomidorów i najlepszy sos pomidorowy do wypieku pizzy, pasta filato (mozzarella i inne rodzaje sera)
Różnice między pizzą rzymską, nowojorską i napoletaną
Wędliny i dodatki – alpejski speck, szynka crudo, system apelacji CHNP, CHOG, GTS
Anti pasti – przygotowanie zestawu przekąsek na bazie oryginalnych włoskich produktów (vitello tonnato, bruschetta, crostini, włosko francuska tapenada, ricotta sardo, grana padano, pecorino Romano)
Warsztaty: „Pizza zwana plackiem”- 22.04.2023
Czas trwania: 18:00-22:00
Cena: 499 zł/ os.
Miejsce: Akademia Grillowania ul. Puławska 48, Piaseczno
Zapisz się na warsztaty-napisz do nas: info@akademiagrillowania.pl